Dış Ticarette Risk Yönetimi Ve Sigortacılık Deneme Sınavı Sorusu #1290516

Nakliyat sigortalarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Nakliyat sigortası, bir yerden diğer bir yere yapılan taşıma esnasında gerek taşıt araçlarının gerekse taşınan malların uğrayabileceği hasarları güvence altına alan bir sigorta türüdür

Dünyanın en eski sigorta türlerinden olan nakliyat sigortalarının gerçek anlamda ilk uygulaması Lloyd’s Londra bünyesinde olmuştur.

Gelişen emtia sigortaları, ticaretin zamanla yaygınlaşması, gelişmesi, çeşitlenmesi gibi aşamalarda da kendini düzenleyerek ve yeniliklere adapte olarak günümüz sigortaları haline gelmiştir.

Temin edilecek bir malın sigortasının istenen şekilde yapılabilmesi veya ihtiyaca cevap verecek türde olabilmesi için gerek sigorta ettirenin/sigortalının gerekse aracının ve/ veya sigortacının konuyla ilgili bilgileri eksiksiz ve özellikle zamanında temin edip ilgili
mercilere iletmesi gerekmektedir.

Nakliyat sigortasında belirli bazı riskler, tehlikeler olmasına karşılık, diğer sigorta branşlarında daha fazla riskler, tehlikeler bulunmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Nakliyat sigortası, bir yerden diğer bir yere yapılan taşıma esnasında gerek taşıt araçlarının gerekse taşınan malların uğrayabileceği hasarları güvence altına alan bir sigorta türüdür. Dünyanın en eski sigorta türlerinden olan nakliyat sigortalarının gerçek anlamda ilk uygulaması Lloyd’s Londra bünyesinde olmuştur. Buradan hareketle gelişen emtia sigortaları, ticaretin zamanla yaygınlaşması, gelişmesi, çeşitlenmesi gibi aşamalarda da kendini düzenleyerek ve yeniliklere adapte olarak günümüz sigortaları haline gelmiştir. Bu hale gelinceye kadar geçirdiği evreler sonucu detaylanan bu sigorta türünün uygulanması büyük bir dikkat ve hassasiyet gerektirmektedir.
Temin edilecek bir malın sigortasının istenen şekilde yapılabilmesi veya ihtiyaca cevap verecek türde olabilmesi için gerek sigorta ettirenin/sigortalının gerekse aracının ve/veya sigortacının konuyla ilgili bilgileri eksiksiz ve özellikle zamanında temin edip ilgili mercilere iletmesi gerekmektedir. Bunların gerçekleşebilmesi ise nakliyat sigortalarının uygulamalarının bilinmesine bağlıdır.
Diğer sigorta branşlarında belirli bazı riskler, tehlikeler olmasına karşılık, nakliyat sigortasında taşıt aracına ya da taşınan mallara zarar verebilecek çok çeşitli riskler, tehlikeler bulunmaktadır. Bu sigortaların genel olarak ticaret ve özellikle deniz ticareti ile yakından ilişkisi vardır. Bu bilgilere göre doğru yanıt E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum