Dış Ticarette Risk Yönetimi Ve Sigortacılık Deneme Sınavı Sorusu #1290793

Emtia Nakliyat Sigortaları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Bir yerden başka bir yere herhangi bir taşıma aracı üzerinde sevk edilen ticari niteliği olsun veya olmasın her türlü emtia, mal (dökme sıvı, kuru yük vs) Emtia Nakliyat Sigortalarının konusu içine girer.

Bu sigortayı, taşınan emtianın, sağlam olarak varış noktasına ulaşmasında para ile ölçülebilir sigortalanabilir menfaati (çıkarı) olan kişi ve kuruluşlar yaptırabilirler.

Satış sözleşmesinin tarafları “Alıcı” ve “Satıcı”dır.

Emtia nakliyat sigortasının amacı, sigorta ettirenin/sigortalının mal üzerindeki çıkarını/menfaatini, taşıma sırasında gerçekleşme olasılığı bulunan risklere, tehlikelere karşı korumaktır.

Emtia nakliyat sigortalarında malını bir yerden başka bir yere taşıtan veya ithalat/ ihracat yapan kişi veya kuruluşlar, dain-i mürtehin (rehinli alacaklı) sıfatına sahip bankalar sigorta ettiren/sigortalı olamazlar.


Yanıt Açıklaması:

Bir yerden başka bir yere herhangi bir taşıma aracı üzerinde sevk edilen ticari niteliği olsun veya olmasın her türlü emtia, mal (dökme sıvı, kuru yük vs) Emtia Nakliyat Sigortalarının konusu içine girer. Emtia nakliyat sigortasının amacı, sigorta ettirenin/sigortalının mal üzerindeki çıkarını/menfaatini, taşıma sırasında gerçekleşme olasılığı bulunan risklere, tehlikelere karşı korumaktır.
Bu sigortayı, taşınan emtianın, sağlam olarak varış noktasına ulaşmasında para ile ölçülebilir sigortalanabilir menfaati (çıkarı) olan kişi ve kuruluşlar yaptırabilirler. Bu durumda emtia nakliyat sigortalarında malını bir yerden başka bir yere taşıtan veya ithalat/ihracat yapan kişi veya kuruluşlar, dain-i mürtehin (rehinli alacaklı) sıfatına sahip bankalar sigorta ettiren/sigortalı olabilirler. İthalat/ihracat işlemlerinde sigorta yaptırma yükümlülüğünün kime ait olduğu satış sözleşmeleri ile belirlenir. Satış sözleşmesinin tarafları “Alıcı” ve “Satıcı”dır. Bu bilgilere göre doğru yanıt E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum