E-İş Süreçleri Deneme Sınavı Sorusu #1131766

Elektronik sistemlerin kullanılması ile günümüzde ücret yönetimi faaliyetleri yapılabilmektedir. Aşağıdakilerden hangisinde e-ücretlemenin avantajlarından biri verilmiştir?


İşe, dereceye, yaşa, hizmet süresine göre ücret dağılımlarının veya ortalama ücretlerin ne olduğuna ilişkin raporlar hazırlanabilir ve bu raporlar analiz edilebilir.

Ücret aralıklarındaki ortalama ücretlerin, hedef ücretlerden farklılıklarını göstermek için karşılaştırma oranları hesaplanabilir.

Diğer insan kaynakları uygulamalarına dö­nük bilgilerden yararlanılarak işletme içi her iş grubuna göre ücret tip ile oranlarını gösteren iş sınıflandırmaları oluşturulabil­mektedir.

Az kıdemli ve çok kıdemli çalışanlar arasın­daki ücret farklılıkları hesaplanabilir.

Terfiler, ücret seviyeleri ve personel sayısı hakkında varsayımlarda bulunarak, gele­cekteki ücret maliyetleri tahmin edilebilir.


Yanıt Açıklaması:

Elektronik sistemlerin kullanılması ile günümüzde ücret yönetimi faaliyetleri yapılabilmektedir. Diğer şıklarda verilenlerdir.

 E-ücretlemenin avantajlarından biri: Diğer insan kaynakları uygulamalarına dö­nük bilgilerden yararlanılarak işletme içi her iş grubuna göre ücret tip ile oranlarını gösteren iş sınıflandırmaları oluşturulabil­mektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum