E-İş Süreçleri Deneme Sınavı Sorusu #765471

Önceden para yüklenen kart ile otel içinde alışveriş yapabilme uygulaması hangi mobil hizmet aracılığı ile gerçekleştirilmektedir?


Kioks

Akıllı Servis

Akıllı Otel Kaynakları Yönetimi

Kişiselleştirilmiş Hizmetler

Akıllı Kart


Yanıt Açıklaması:

Kioks: Mobil uygulama ile sağlanan tüm hizmetlere erişebilme. Akıllı karta para yükleme.

Akıllı Servis:  Restorandaki otel personelinin el cihazına yüklü yazılımı kullanarak, müşterilerin geçmiş tercihlerinin yanı sıra onların demografik bilgilerini de kullanarak müşteriye menü ögeleri tavsiyesi yapabilmesi.

Akıllı Otel Kaynakları Yönetimi: Mini buzdolabında yer alan akıllı sistem okuyucularından alınan bilgi, ilgili otel personelinin el cihazına bu içeceğin yenisi koy şeklinde görev bilgisine dönüşerek verilir. Stoğa dair gerçek zamanlı veriler tutulması, böylece herhangi bir müşteri bir şeyin bitmesi sebebi ile herhangi bir problemle karşılaşmaması.

Kişiselleştirilmiş Hizmetler: Akıllı otel sistemi, müşterilerin TV, klima, mini-bar kullanımı ve kullanılan hizmetler hakkında geçmiş tercihlerini müşteri profili veri tabanında tutar ve sonraki gelişlerinde bu verilere göre hizmetlerini kişiselleştirir. Otel odasındaki mini dolaba önceden en çok tercih edilen ve tercih edebileceği içeceklerin konması.

Akıllı Kart: Önceden para yüklenen kart ile otel içinde alışveriş yapabilme.

Yorumlar
  • 0 Yorum