E-Perakendecilik Deneme Sınavı Sorusu #1035049

Amazon.com ve başarısı konusunda yapılan incelemeler sonucunda çıkan sonuçlara göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Dinamik tasarım, müşteriyle bağın sıkı tutulup interaktif pazarlama stratejisi izlenmesi

Eve teslimin rahatlığı

Oldukça fazla kitabı satışa sunabilmesi

Kitabın internet üzerinden satışının kolay bir ürün olması

Sadece dünyanın belli ülkelerine hizmet veriyor olması


Yanıt Açıklaması:

Amazon.com ve başarısı konusunda yapılan analizler incelendiğinde bu başarının ardındaki belli başlı şu etkenler ön plana çıkmaktadır.

  • Kitabın internet üzerinden satışının kolay yapılması: Çünkü insanlar diğer ürünlerin aksine kitaba dokunma ihtiyacı hissetmiyor. Bu anlamda doğru ürünü pazarlama stratejisi, İnternet'ten kolaylıkla kitap satabilmeyi mümkün kılar.
  • Web üzerinden kitap satan bir web sitesinin, herhangi bir kitapevinden çok daha fazla (hatta milyonlarca) kitabı sunabilmesi: Envanter çeşitliliği ayrıca kitap satın almada son derece önemli olan, eleştiri, yazar tanıtımı, benzer kategorideki kitapları bir iki tuşla bulabilme kolaylığı gibi kitap satın alma konusunda müşterinin aradığı parametreleri bulma açısından büyük avantaj sağlar.
  • Eve teslimin rahatlığı.
  • Web sitesi içeriğinin müşteri beklentilerine uygun şekillenmesi, dinamik tasarım, müşteriyle bağın sıkı tutulup interaktif pazarlama stratejisi izlenmesi: Kişisel ilişki düzeyinde pazarlama. Yani bu tür interaktif pazarlamanın, müşteriyi sağmal bir inek gibi görme yanlışına yol açmadan, müşterinin gelecekteki alışverişlerine yön verebilmesi, birebir olarak müşteri istek ve ihtiyaçlarına yönelik olması.

Doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum