E-Perakendecilik Deneme Sınavı Sorusu #1011105

A.T. Kearney’in yönetim danışmanları tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre her 10 on-line satın alma girişiminin 8’i başarısızdır. Alışverişlerin gerçekleşmemesindeki en sık rastlanan sebep hangisidir?


Özel bilgi talebinin fazla olması

Kredi kartı detaylarının verilmek istenmemesi

Web-sitesinin düzensiz çalışması

İstenilen ürünün bulunamaması

Telefon görüşmesi gerektirmesi


Yanıt Açıklaması:

Tüm bu gelişmelerin aksine ilginçtir ki; tüketicilerin online alışverişte çok da başarılı oldukları söylenemez. Öyle ki dünyaca ünlü danışmanlık kuruluşu A.T. Kearney’in yönetim danışmanları tarafından gerçekleştirilen ve dünya on-line perakende pazarının %89’unu oluşturan ABD, İngiltere, Japonya, İsveç, Fransa ve Almanya’da internet üzerinden alışveriş yapan 1264 kişiyi kapsayan ilk e-tüketici araştırmasına göre, her 10 on-line satın alma girişiminden 8’i başarısızdır. A.T. Kearney tarafından yapılan bu ilk global e-tüketici araştırmasında yer alan ilginç saptamalar şu şekildedir:

• Her 10 on-line satın alma girişiminin 8’i başarısızdır. Vazgeçilen satın alma girişimlerinin nedenleri; özel bilgi talebinin fazla olması (%52), kredi kartı detaylarının verilmek istenmemesi (%46), web-sitesinin düzensiz çalışması (%42), istenilen ürünün bulunamaması (%40) olarak saptanmıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum