Eğitim Bilimine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #728233

Aşağıdakilerden hangisi eğitim politika ilişkisini kurumsallaşma üzerinden açıklar?

  1. Eğitim bilimi ile politika arasındaki ilişki ve etkileşimin somut sonucu olarak toplumsal kurumlardan biri olan okullar ortaya çıkmıştır.
  2. Bir toplum için geleceğin potansiyelleri olan çocuk ve gençlerle yoğun iletişimde bulunan ve bunları şekillendiren okul, politika için daima stratejik bir araç olarak.
  3. Eğitim ve politika arasındaki ilişkinin kurumsallaşmış sonucu olan okullarda, belli amaçlar ve ilkeler doğrultusunda politik sistemin istediği insan yetiştirilmektedir.
  4. Okullar, var olan politik ideoloji ve politik sistemi koruyacak hatta geliştirecek bireyleri yetiştirmek üzere oluşturulmuş eğitim kurumlarıdır.
  5. Zorunlu eğitim yaşı- nın yükseltilmesi, okulöncesi eğitim kurumlarının yaygınlaştırılması ve tüm eğitim basamaklarında okullaşma oranının artırılmasına yönelik tüm çabalar; var olan düzeninin korunması ve geliştirilmesine yönelik yatırımlardır.
  6. Devletin dayandığı temel felsefe, ideoloji, yönetim biçimi ve ilkeler; okullarda okutulmakta olan dersler, kulüp çalışmaları, ders dışı etkinlikler aracılığı ile çocuk ve gençlere kazandırılmaya çalışılmaktadır.


I, II, III, IV, V, VI

I, II, III, VI

IV, V, VI

I, II, III

I, V, VI


Yanıt Açıklaması:

tüm maddeler eğitim politika ilişkisini kurumsallaşma, özellikle de okul kurumu üzerinden açıklamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum