Eğitim Bilimine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #815640

Kimi durumlarda aynı anda gerek informal gerekse formal eğitimin varlığından söz edilebilir. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde bu duruma uygun bir örnek verilmiştir?


Mehmet'in, lisedeki bütün derslerini başarıyla tamamlayarak diploma alması ve mezun olması.

Okuldaki temel derslerde istediği performansın altında kalan Pınar'ın; hafta sonları takviye amaçlı dershaneye yazılması. 

Türkü dinlemeyi ve söylemeyi çok seven Ömer'in, halk eğitimin açmış olduğu bağlama kursuna gitmesi.

Fen lisesini kazanmak isteyen Barış'ın, not ortalamalarını yüksek tutarak liseye giriş sınavına sıkı bir şekilde hazırlanması.

Çok başarılı bir fizik öğretmeni olan Serdar Öğretmenin, öğrencilerinin bu derste akademik başarıyı yakalamalarını sağlarken; sigara içerek onlara rol model olması.


Yanıt Açıklaması:

Örgün ve yaygın eğitimin ortak noktası, eğitim etkinliklerinin planlı ve programlı olmasıdır. Aslında formal ve informal eğitim, birbirinden kesin çizgilerle ayrılamamaktadır. Kimi durumlarda aynı anda gerek informal gerekse formal eğitimin varlığından söz edilebilir.

Yorumlar
  • 3 Yorum
  • Seval UZUNAL 6.07.2023 20:02:01

    Yapılandırılmış (formal) ve yapılandırılmamış (informal) eğitimle sigara içme arasında eğitimin özüne uygun bir bağ kurulamaz.Eğitim olumsuz davranış kazandırmayı hedeflemez Sigara içmenin nesi yapılandırılmamış eğitim?.

  • Seval UZUNAL 6.07.2023 19:59:53

    Sigara içerek örnek olunmaz! Sİgara içmeyerek denseydi kabul edilebilirdi. Hatalı soru

  • elif 15.11.2021 17:59:45

    sigara içerek nasıl rol model olabilir soru hatalı