Eğitim Bilimine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #725354

I. Basılı ders malzemeleri
II. Evde yüz yüze eğitim desteği
III. Televizyon ve radyo programları
IV. Öğrenci işleri ve sınavlar
V. E-öğrenme portalı
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri Açıköğretim Fakültesinin verdiği hizmet boyutları arasında yer almaktadır?


I ve II

I, II ve III

II, III ve IV

I, III ve IV

I, III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Açıköğretim Fakültesinin verdiği hizmetler beş boyuttan oluşmaktadır: Basılı Ders Malzemeleri: Basılı ders malzemeleri, uzaktan öğretim tekniğine göre ve öğrencinin kendi kendine rahatça anlayabileceği biçim ve yöntemle hazırlanmaktadır. Bu malzemelerin yazılmasında başta Anadolu Üniversitesi olmak üzere diğer üniversitelerin öğretim elemanları da katkı sağlamaktadır.

Televizyon ve Radyo Programları: Bu programlar, basılı malzemeleri desteklemek üzere Anadolu Üniversitesinin televizyon ve radyo stüdyolarında hazırlanmaktadır. Doğru cevap D seçeneğidir.

Akademik Danışmanlık: Gerekli durumlarda öğrencilerin öğretim elemanlarıyla bir araya getirildiği hizmetlerdir. Bu hizmetler kapsamındaki etkinlikler, Açı-

köğretim Sistemi’nde zorunlu değildir. Bu hizmetler için diğer üniversitelerin kapalı mekânları ve öğretim elemanlarından yararlanılmaktadır.

Öğrenci İşleri ve Sınavlar: Öğrenci kayıt kabulü, sınavların yapılması ve değerlendirilmesi, bilgilerin saklanması ve haberleşmeyle ilgili işlemler üniversitenin Bilgisayar Uygulama ve Araştırma Merkezinin desteğiyle yürütülmektedir.

E-Öğrenme Portalı: İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin istedikleri zamanda ve istedikleri yerde ders çalışmalarını sağlayan bir dizi elektronik öğrenme hizmeti “Açıköğretim e-Öğrenme Portalı” adı altında sunulmaktadır. İnternet üzerinden ücretsiz olarak sunulan Açıköğretim e-Öğrenme Portalında bulunan hizmetler ise e-Kitap (elektronik ders kitapları), e-Televizyon (TV eğitim programları), e-Alıştırma (alıştırma yazılımları), e-Sınav (deneme sınavları), e-Danışmanlık (akademik danışmanlık hizmetleri), e-Sesli kitap (sesli kitaplar) ve eDestek hizmetleridir. Doğru cevap E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum