Eğitim Felsefesi Deneme Sınavı Sorusu #272996

Eğitim; planlama, yönetim ve değerlendirme boyutlarıyla karmaşık bir süreçtir. Eğitim felsefesi bu bağlamda "kılavuz liderlik" işlevi yüklenir. Örneğin amaç, içerik, süreç ve değerlendirme birlikteliğini sağlaması için yol göstericidir. Ayrıca eğitim felsefesi; sosyal, siyasal yapı ve eğitim programı uyuşumunun sağlanmasına katkıda bulunur. Eğitim felsefesi eğitimin amaçlarını etkileyen ve belirleyen etkenlerden biridir. Eğitimin amaçlarının sisteme yön veren sosyal ekonomik ve siyasal süreçlerden soyutlanması olanaksızdır. Yukarıdaki eğitim felsefesi işlevi aşağıdakileden hangisidir?


Eğitimin felsefi açıdan ele alınışında eğitimin dış görünüşü, eğitimin içeriği ve kullanılacak dil olmak üzere üç öğe üzerinde durulur.
Eğitim felsefesi, eğitimin gerçekleştirilmesinde farklı alanlar arasında eşgüdüm sağlayarak bütüncül bir yaklaşım sağlar.
Eğitim felsefesi, öğretim programının öğelerinin işbirlikli ve düzenli çalışılmasına olanak sağlar.
Eğitim felsefesi amaçlar dışında eğitim programının diğer boyutlarında da iş görür.
Felsefe ve eğitim felsefesi eğitim kurumlarının yönetimi alnına ve yönetim süreçlerinin eşgüdümüne katkıda bulunur.

Yanıt Açıklaması: Amaç, içerik, süreç ve değerlendirme birlikteliğini sağlaması için yol göstericidir. Ayrıca eğitim felsefesi; sosyal, siyasal yapı ve eğitim programı uyuşumunun sağlanmasına katkıda bulunur. Eğitim felsefesi eğitimin amaçlarını etkileyen ve belirleyen etkenlerden biridir. Bu farklı alanlar arasında eşgüdüm sağlayarak bütüncül bir yaklaşım sağlar Doğru cevap B seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum