Eğitim Felsefesi Deneme Sınavı Sorusu #272883

“Eğitim bireyi yaratmalı, özgürlüğü geliştirmeli, bu konudaki gizli ve açık baskıları belirlemeli ve etkisizleştirmelidir. Amaç bireyin uyumlaştırılması değil, özgürleştirilmesi olmalıdır. Bilgi nesnel ve kesin değil, özneldir. Bilgi var olanların tekrarı değil, insan tarafından yaratılandır. Ölçme değerlendirmede, bireyin kendini gerçekleştirip gerçekleştirmediği yoklanmaya çalışılmalı, sezgiye dayalılığı ve özgür seçim yapıp yapmadığı belirlenmelidir.” görüşünü savunan bir öğretmenin eğitiminden, aşağıdakilerden hangisi beklenmez?


Öğretmen için öğrenci nesne değil öznedir ve öğretmen, okul ya da toplumun gereksinimlerinin karşılanması için kullanılan bir araç değildir. Okul, bireyin kendisini bulmasına olanak sağlamalıdır.
Çalışma konuları toplum bilimleri, sanat ve felsefe odaklı seçilmelidir.
Sınama boyutunda bireyin varoluşunu gerçekleştirip gerçekleştirmediği değerlendirilmesi amaçtır. Aslında öğrenciyi okul ve öğretmen değil, kendi sınamalıdır.
Ölçme ve değerlendirme, nesnel ölçmelere dayandırılmalıdır.
Öğretim yöntemleri bakımından probleme dönük çalışmalardan çok bireyselliği geliştirecek yöntemlere yer verilmesi amaçlanır.

Yorumlar
  • 0 Yorum