Eğitim Felsefesi Deneme Sınavı Sorusu #1260508

Çocukların bir bütün olarak ele alındığı için öğretmen merkezli sınıflardan farklı bir eğitim ortamı olan ve bu farklılığı okulların “Çocuk Evi olarak adlandırılmasıyla hayata geçirmiş alternatif okul, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde belirtilmiştir?


Yeni okul

Dalton okulları

Montessori okulları

Brockwood Park Okulu

Paideia Okulları


Yanıt Açıklaması:

Montessori felsefesinde çocuk bir bütün olarak ele alındığı için öğretmen merkezli sınıflardan farklı bir eğitim ortamı vardır. Bu farklılık okulların “Çocuk Evi (=Casa dei Bambini=Children’s House)” olarak adlandırılmasına neden olmuştur. Montessori okullarında sınıflar öğrencilerin yetişkin sorumluluğunda olmaksızın
öz kontrol ve bağımsızlıklarını yönetme becerilerini geliştirecek şekilde hazırlanmış ortamlardır. Çocuklar serbestçe hareket edebilmekte ve dikkatlerini çeken şey üzerinde çalışma olanağı bulmaktadırlar. Bu açıklamalar ışığında yukarıdaki seçenekler incelendiğinde, çocukların bir bütün olarak ele alındığı için öğretmen merkezli sınıflardan farklı bir eğitim ortamı olan ve bu farklılığı okulların “Çocuk Evi olarak adlandırılmasıyla hayata geçirmiş alternatif okul, Montessori okulları olarak ön plana çıktığından bu sorunun doğru yanıtı C seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum