Eğitim Felsefesi Deneme Sınavı Sorusu #272959

Köy enstitülerinde iş içinde öğrenen öğrenci yetiştirmek esastır.Köy, işten kaçan, nefret eden, edilgen öğretmen değil, işi seven, ona sarılan, canlı ve hareketli öğretmenler ister. Öğretmenin aranan özelliklere sahip olmasının önemi yetiştirilmesi hedeflenen öğrenci için önemlidir. Köy enstitülerinin dayandığı felsefe temel alınarak öğretmen seçiminde hangi değerlendirmeyi seçen öğretmenin uygun olduğu düşünülmelidir?


Öğrencinin başarısı değerlendirilirken sınıf içerisindeki akademik başarısı ve not durumu temel esas olmalıdır.
Öğrencilere görev verirken herkese ilgisi ve yeteneği doğrultusunda yalnızca tek iş verilmelidir.
Sınıf içerisinde bir bikir ya da oylama yapılacağı zaman kapalı oylama ve yazılı şekilde öğrenciler görüşlerini ifade etmeli, görüşleri sebebiyle kimse etiketlenmemelidir.
Sanat ve felsefe gibi alanları hayatının her alanına yayabilmiş hatta bilimsel faaliyetlerde de kullanabilen öğrenciler yetiştirilmelidir.
Öğrenciler teknolojiyi ve yenilikleri takip etmeli geçmiş değerlerden geçerliğini yitiren olması halinde o değeri yok saymalıdır.

Yanıt Açıklaması: Köy Enstitülerinde Eğitim Öğretimin Niteliği: * İş içinde işbirlikli öğrenme yaşantısının temel olması * Felsefe, sanat ve müzik öğretiminin eğitim sürecinin bütünleşik ögeleri olması * Entelektüel insan, entelektüel öğretmen yetiştirmenin esas olması * Demokratik yurttaş kimliğinin merkezde tanımlanması * Öğrencilerin değerlendirilmesinin bir bütün olarak ele alınması
Yorumlar
  • 0 Yorum