Eğlence Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #911569

Aşağıdakilerden hangisi alışveriş atmosferi ile ilgili doğru bir ifadedir?


Mağazada alışveriş süresince geçirilen hoş zaman, tüketicilerin duygusal olarak mağazaya yakınlaşması ile sonuçlanmaktadır.

Mağazadaki ısı, ışık, müzik gibi etkenler satın alma üzerinde etki göstermemektedir.

Mağaza atmosferinin, tüketicilerin satın alma kararlarında etkisi yoktur.

Eğlenceli vakit geçiren tüketiciler mağazada daha fazla zaman geçirerek daha yüksek miktarda satın alma gerçekleştirmezler.

Araştırmalar mağaza atmosferi sonucu oluşan duyguların tüketicilerin hem harcamaları hem de tatminleri üzerinde bir ilişkisi olmadığını göstermiştir.


Yanıt Açıklaması:

Araştırmalar duyguların oluşmasının tüketicilerin hem harcamaları hem de tatminleriyle ilişkili olduğunu ifade etmektedir. Belirli duygular yaratılmasıyla tüketiciler daha yüksek miktarlarda alışveriş yapmaktadırlar. Benzer şekilde, alışveriş deneyimi olumlu olan tüketiciler aynı zamanda tatmin de sağlamaktadırlar. Bu noktada, söz konusu duyguların nasıl yaratılacağı üzerinde durulması gerekmektedir. Sonuçta, mağazaların özellikleri duygulara yönelik bir ortam yaratmaktadır. Mağazada alışveriş süresince geçirilen hoş zaman, tüketicilerin duygusal olarak mağazaya yakınlaşması ile sonuçlanmaktadır. Ayrıca, eğlenceli vakit geçiren tüketicilerin mağazada daha fazla zaman geçirdiği ve daha yüksek miktarda satın alma gerçekleştirdiği bilinmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum