Eğlence Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #745343

Bir oyuncu eğer oyunu günlük yaşamın yoğunluğundan ve baskısından kaçmak için ara sıra oynuyorsa hangi oyuncu olarak sınıflandırılır?


Yeni başlayanlar

Zaman öldürücüler

Stres atıcılar

Sosyal oyuncular

Müptelalar


Yanıt Açıklaması:

Tesadüfi veya ara sıra oynayanlar, oyunları temel bir aktivite olarak görmezler. Bu kişiler, diğer daha önemli işlerini önceliklendirmeye daha yatkındırlar. Oyun süresi ile ilgili net bir şey söylemek mümkün değil, bazen uzun zaman oyun oynayabildikleri gibi çoğu durumda çok kısa süreli oynarlar. Ancak oyun öncelikli aktivite değildir.

Tesadüfi oyuncular ise kendi içinde dört gruba ayırmak mümkündür. Bunlar; yeni başlayanlar, zaman öldürücüler, stres atıcılar ve sosyal oyunculardır.

  • Yeni başlayanlar: Online oyun deneyimini henüz yeni olarak yaşayan tüketicileri/ oyuncuları ortaya koyar. Bu grup farklı özelliklere sahip kişilerden oluşur. Diğer bir ifadeyle heterojendir. Bu oyuncu grubu içerisine dahil edilebilecek grup tesadüfi olarak oynayan kişilerdir. Bu kişiler Counter-Strike gibi oyunlarla satın alma bağlamında ilgilenmez.
  • Zaman öldürücüler: Bu oyuncu grubu günlük yaşamından uzaklaşmak için oyun oynar. Diğer işleri ve yükümlülükleri nedeniyle uzun süre oynamazlar.
  • Stres atıcılar: Oyunları günlük yaşamın yoğunluğundan, baskısından ve nihayetinde stresten kurtulmak için oynarlar. Diğer taahhütleri nedeniyle uzun süre oynamazlar.
  • Sosyal oyuncular: Bu oyuncu tipolojisi tek başına oyun oynamayan kişileri temsil eder ve oyunları sosyal aktivite olarak görür. Bu grup aynı fiziksel ortamdaki kişilerle oynamayı tercih ederler.
Yorumlar
  • 0 Yorum