Eğlence Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #963916

Aşağıdakilerden hangisi hafta içi gerçekleşen televizyon izleme türlerinden eve gelme sonrası izlemenin özellikleri arasında yer almaktadır?                     


İzleyicinin ilgisi açısından, televizyon ile görece daha yüksek bir meşguliyet söz konusudur.

Programların seçimi açısından bakıldığında düzenli olarak izlenen programların tercih edildiği görülür.

Genellikle kullanılan yöntem, zap yapmaktır.

İzleyicinin ilgisi görece olarak en yoğun seviyededir. İzleyici, izleyeceği içeriği seçmek için özen göstermekte ve mümkün olduğunca seçici davranmaktadır.

İçeriğin seçimi için program rehberlerinin ağırlıklı olarak kullanılması söz konusudur.


Yanıt Açıklaması:

Hafta içi gerçekleşen televizyon izleme eyleminin farklı türleri vardır. Eve gelme sonrası izleme, izlenen içerikten bağımsız olarak, izleme eyleminin kendisi izleyici için tatmin edici ya da rahatlatıcıdır. İzleme, başka etkinlikler ile bir arada yürüyebilir. İzleyicinin ilgisi açısından, televizyon ile ilgilenme çok azdır. İçeriğin seçimi açısından bakıldığında, programların plansız olarak seçildiği görülmektedir. Genellikle kullanılan yöntem, zap yapmaktır. İzleyici, gayret harcamadan ve pek düşünmeden hareketlerini yönlendirir. İzleyici ne izleyeceğine karar verirken çok az özen göstermektedir. İzlemenin amacı, o an için ya da daha sonra izlenebilecek bir içerik bulmaktır. Kanal değiştirme, içerik seçimi için kullanılan başlıca yöntemdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum