Eğlence Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #918170

I. İnsandan insana, biyolojik olarak değil, toplumlardan toplumlara toplumsal araçlarla aktarılıp iletilen her şey.

II. İnsanların paylaştıkları ve gelecek nesillere aktardıkları teknolojilerin, inanışların, bilgilerin ve çeşitliliğin tümü.

III. Bir bireyin toplumdan öğrendiği her şey.

IV. Kültür, bireyin toplumun bir üyesi olarak, iletişim kurmasına, belirli davranışları ve olayları yorumlamasına ve değerlendirmesine yardımcı olan değerler, fikirler ve semboller dizisidir.

Yukarıdaki ifadelerden hangi/ hangileri kültürün tanımlarından olabilir?


I, II, III, IV

I, II, III

I, II

I, III

I, IV


Yanıt Açıklaması:

Kültürün 164 farklı tanımı yapılmıştır. Sosyal bilimlerde kültür, insandan insana, biyolojik olarak değil, toplumlardan toplumlara toplumsal araçlarla aktarılıp iletilen her şeyi anlatır. Otts (1989), kültürü “insanların paylaştıkları ve gelecek nesillere aktardıkları teknolojilerin, inanışların, bilgilerin ve çeşitliliğin tümü” olarak kavramsallaştırmıştır. İngiliz antropolog Taylor (1958) kültürün bir bireyin toplumdan öğrendiği her şey olduğuna inanmıştır. Engel, Blackwell ve Miniard’e göre “kültür” bireyin toplumun bir üyesi olarak, iletişim kurmasına, belirli davranışları ve olayları yorumlamasına ve değerlendirmesine yardımcı olan değerler, fikirler ve semboller dizisidir. Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum