Eğlence Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #963896

Aşağıdaki televizyon ilgili bilgilerden hangisi doğrudur?


Selenyumun icadı, ışığın elektrokimyasal etkilerinin keşfi, tarama diskinin bulunması gibi farklı bilim adamları tarafından farklı amaçlarla yapılan çalışmalar 1800’lere gelindiğinde televizyon fikrinin doğmasını sağlamıştır.

Görüntünün elektronik olarak nakledilmesini amaçlayan çalışmalar, 1933 yılında Rus asıllı Amerikalı bilim adamı Vladimir Zworykin tarafından uygulamaya geçirilmiştir.

Bugün halen kullanılan televizyon yayın tekniği olan elektronik tarama yöntemiyle ilk görüntü yayını 1934 yılında Zworykin tarafından gerçekleştirilmiştir.

Yapılan çeşitli denemelerden sonra ilk televizyon yayını 1936 yılında İngiltere’de başlamıştır.

Fransa’da düzenli televizyon yayınları 1935 yılında başlamıştır.


Yanıt Açıklaması:

Selenyumun icadı, ışığın elektrokimyasal etkilerinin keşfi, tarama diskinin bulunması gibi farklı bilim adamları tarafından farklı amaçlarla yapılan çalışmalar 1900’lere gelindiğinde televizyon fikrinin doğmasını sağlamıştır. Görüntünün elektronik olarak nakledilmesini amaçlayan çalışmalar, 1923 yılında Rus asıllı Amerikalı bilim adamı Vladimir Zworykin tarafından uygulamaya geçirilmiş ve bugün halen kullanılan televizyon yayın tekniği olan elektronik tarama yöntemiyle ilk görüntü yayını 1924 yılında Zworykin tarafından gerçekleştirilmiştir. Yapılan çeşitli denemelerden sonra ilk televizyon yayını 1936 yılında İngiltere’de, 1939 yılında da Amerika’da başlamıştır.  İngiltere’de düzenli televizyon yayınları 1930’lu yıllarda, Fransa’da 1936 yılında başlamıştır. 1937 yılında Rusya’nın Moskova ve Leningrad kentlerinde kurulan ilk televizyon vericisinden yapılan yayınları sadece bu kentlerin belli semtlerinin izlemesi mümkün olmuştur. Yine Almanya’da da 1938’de başlayan televizyon yayınları sadece Berlin’in bazı semtlerinden izlenebilmiştir.

Yorumlar
  • 0 Yorum