Eğlence Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #745298

I-İnternet sadece üst düzey performans sağlayan, daha hızlı ve daha ucuz bir iletişim aracı değil, aynı zamanda yeni iş fırsatları sağlayan bir özelliğe sahiptir.

II-İnternet pazarlamasının, geleneksel pazarlamadaki uygulamaların elektronik versiyonu olduğunu söylemek mümkündür.

III-Geleneksel pazarlama teorileri internet pazarlaması için de geçerlidir.

IV-İnternet pazarlamasında pazarlama faaliyetlerinin uygulanmasında büyük farklılıklar söz konusu olmaktadır.

İnternet ve pazarlamaya ilişkin yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


II ve III

II, III ve IV

I, II, III ve IV

I ve IV

II ve IV


Yanıt Açıklaması:

İnternetin gelişimi, birçok konuyu etkilediği gibi, işletmelerin pazarlama faaliyetlerini de etkilemiştir. İnternet, ister bir dağıtım kanalı olarak olsun, ister tutundurma aracı olarak olsun işletmelerin uygulamaları arasına girmiş, faaliyetlerin değişmez parçası haline gelmiş, yeteneklerini artırmış ve büyümelerine olanak tanımıştır. İnternet hem işletmelere hem de tüketicilere oldukça farklı olanaklar ve deneyimler sağlamaktadır. Bu nedenle internet sadece yeni bir teknoloji olarak değil, farklı düşünce yapılarını ortaya çıkaran etkili bir araç olarak da değerlendirilmelidir. İnternet sadece üst düzey performans sağlayan, daha hızlı ve daha ucuz bir iletişim aracı değil, aynı zamanda yeni iş fırsatları sağlayan bir özelliğe sahiptir.

İnternet üzerinden pazarlama faaliyetleri, işletmelerin vazgeçemeyecekleri bir konu olduğu için, etkili bir internet pazarlaması stratejisine sahip olmak yüksek derecede önem taşımaktadır. Bu önem hızlı bir rekabet altında tüketicileri işletmeye çekmek amacıyla gerçekleştirilir. Geleneksel pazarlama uygulamalarında nasıl tüketicilerle satıcıların bir araya gelmesi için iletişim sağlanıyorsa, elektronik pazarlarda da benzer şekilde satıcı ile alıcıların bir araya gelmesi için belirli uygulamaların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu açıdan bakıldığında, internet pazarlamasının, geleneksel pazarlamadaki uygulamaların elektronik versiyonu olduğunu söylemek mümkündür. Sadece uygulamaların gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan unsurlar ve izlenecek yöntemlerde değişiklik söz konusu olmaktadır.

İnternet pazarlamasında önemli olan temel konu, internet ortamında pazarlamanın ne olduğunun ve geleneksel pazarlama yöntemlerinden farklı olarak ne gerektirdiğinin anlaşılmasıdır. Temel görüş, geleneksel pazarlama teorilerinin internet pazarlaması için de geçerli olacağı yönündedir. Bunun ana nedeni olarak tüketicilerin temel ihtiyaç ve isteklerinin değişmiyor olması gösterilmektedir. Bununla birlikte, her ne kadar mevcut pazarlama teorisi değişmiyor olsa da, pazarlama faaliyetlerinin uygulanmasında büyük farklılıklar söz konusu olmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum