Eğlence Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #918249

Aşağıdakilerden hangisi sporun küresel bir pazar haline geldiğini gösterir?


Televizyonlarda spor kanallarıyla, sadece çok ilgi gören futbol ve basketbol gibi sporların değil, rüzgar sörfü ve squash gibi sporların da tüketicilere getirilmesi.

ATP Tenis Dünya Sıralamasındaki sporcuların (Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal vb.) kendilerine ait web siteleri bulunmakta ve bu şekilde taraftarlarına her türlü bilgiyi aktarabilmeleri.

Televizyonun gelişim göstermesi ve spor kanallarının çıkışı ve artış göstermesinin, spor tüketicilerinin eğlence ve bilgi sağlama amaçlı olarak televizyonları kullanmalarına olanak tanıması.

Türkiye’deki televizyon kanallarının Avrupa ve hatta Güney Amerika’daki önemli ligleri tüketicilere getirmesi.

Amatörce tenis oynamak isteyen bireylerin önemli bir kısmının tenis dersleri almak üzere spor eğitimi talep etmeleri.


Yanıt Açıklaması:

Spordaki gelişmelerin ülkelerin sınırlarını aşması ve dünyaya yayılması, işletmelerin artık spora küresel anlamda yaklaşmaları gereğini de getirmektedir. İletişim teknolojileri sayesinde spor tüketicileri oldukça kolay bir şekilde tüm dünyadaki spor etkinliklerini takip edebilmektedirler. Türkiye’deki televizyon kanalları Avrupa ve hatta Güney Amerika’daki önemli ligleri tüketicilere getirmektedirler. NBA başkanı David Stern’in ABD dışındaki ülkelerden sporcuların NBA oyuncusu olarak seçilmesine daha fazla ağırlık vermesinin altında yatan temel nedenin, NBA maçlarının sadece ABD’de değil, tüm dünyada izlenmesini sağlamak olduğu ifade edilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum