Elektrik Tesisat Planları Deneme Sınavı Sorusu #1118735

Tesisin yapımına başlanmadan önce, onaylanmış kesin projesine göre, imalatçı firmaların seçilen cihazlarının tip ve ölçüleri kullanılarak elektrik işleri yüklenicisi tarafından hazırlanacak projeye ne ad verilir?


Etüd-Öneri Raporu

Metraj Listesi

Uygulama Projesi

Detay Resimleri

Ön Proje


Yanıt Açıklaması:

Uygulama projesi (Yapım çizimleri ve hesapları), tesisin yapımına başlanmadan önce, onaylanmış kesin projesine göre, imalatçı firmaların seçilen cihazlarının tip ve ölçüleri kullanılarak elektrik işleri yüklenicisi tarafından hazırlanacak projedir, dolayısıyla doğru cevap C’dir.

Seçeneklerde yer alan diğer terimlerin tanımları şöyledir:

Etüt-öneri raporu genel olarak, hazırlanacak projenin esaslarına ilişkin açıklamaları, bu esasların kabulü için zorunlu nedenlerle, teknik ve ekonomik hesapları gösteren raporu ifade eder.

Metraj listesi, proje kapsamında yapılacak her iş kaleminin miktarını gösteren listeyi ifade eder.

Detay resimleri, yapılacak özel imalatı veya tesis elemanlarının birbirleri ile ilgisini etraflı bir şekilde anlatmak için plan, kesit, görünüş şeklinde hazırlanmış büyük ölçekli çizimleri ifade eder.

Ön proje, tesisin hangi gereçlerle ve nasıl yapılacağını gösteren açıklama, şema, plan ve resimlerle, bunların düzenlenmesine dayanak olan hesap ve raporlardan oluşan projeyi ifade eder.

Yorumlar
  • 0 Yorum