Elektrik Tesisat Planları Deneme Sınavı Sorusu #589842

Elektrik iç tesisleri proje hazırlama yönetmeliğinde geçen tanımlara göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Ana dağıtım tablosu, girişi enerji kaynağına bağlı olan, yapı veya yapı grubu içindeki dağıtım tablolarını beslemek üzere yeterli sayıda çıkışı bulunan, giriş ve çıkışlarında koruma ve kumanda için gerekli cihazları bulunan tablodur.

Aydınlatma kontrol sistemi, aydınlatma düzeyinin istenen şartlara göre azaltılmasını veya çoğaltılmasını, otomatik olarak temin etmek üzere yapılacak tesisattır.

İletişim sistemi, haber ve bilgilerin (örneğin ses, görüntü ve işaretlerle ölçü değerleri, ihbarlar ve komutlar gibi kontrol ve kumanda bilgileri) taşınması ve işlenmesi için gerekli düzenlerdir.

Güç dağıtım tesisatı, bina içinde veya bina grupları arasında, alçak gerilimli enerjinin tüketicilere ulaştırılması için yapılan tesis bölümüdür.

Uygulama projesi, uygulama aşamasında, varsa yapılan değişikliklerin işlendiği elektrik işleri yüklenicisi tarafından hazırlanacak, tesisin geçici kabule esas son (gerçek) durumunu gösteren projedir.


Yanıt Açıklaması:

Uygulama projesi (yapım çizimleri ve hesapları), tesisin yapımına başlanmadan önce, onaylanmış kesin projesine göre, imalatçı firmaların seçilen cihazlarının tip ve ölçüleri kullanılarak elektrik işleri yüklenicisi tarafından hazırlanacak projedir. İlgili şıkta verilen tanım son durum projesine (yapıldı projesi)  aittir. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum