Emlak Yönetimi ve Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #949565

1. Emlak göstermeye giderken en uygun rotayı izlemek

2. Satın alma kararı verecek müşteriyi tanımak

3. Emlak sahibini mümkün olduğunca görüşmeye dahil etmek

Yukarıda bir emlak sunum planında dikkat edilmesi gereken unsurlarla ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız 1

Yalnız 2

1 ve 2

2 ve 3

1 ve 3


Yanıt Açıklaması:

Bir emlak sunum planının dikkate alınması gereken unsurları aşağıdaki şekilde ele alınabilir.

Emlak göstermeye giderken en uygun rotayı izlemek; potansiyel emlak müşterilerine emlak göstermeye giden satış elemanlarının, izleyebilecekleri çeşitli rotalar vardır. Bu rotalardan en uygun olan, yani emlak müşterisi üzerinde en fazla olumlu etki yaratan rotanın seçilmesi sunumun etkisini artırır. İzlenecek rotalardan biri daha kısa olabilir, ancak bu yol üzerinde gecekondular ya da bozuk yollar varsa, daha iyi izlenim bırakacak diğer yollar seçilmelidir.

Satın alma kararı verecek müşteriyi tanımak; emlak satış elemanı, sunum planı hazırlarken satın alma kararı verecek olan müşteriyi de tanımalıdır. Bu nedenle müşteri ile ilgili yapılan araştırmaların doğru ve detaylı olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca emlak sunumu için kaç kişi gelecek ve bu kişiler arasında karar verme yetkisi kim ya da kimlere ait, satış elemanı tarafından bilinmelidir. Böylece satış elemanı, sunumda kime ağırlık vereceği ve sunumunu kime yönelik hazırlayacağı ile ilgili planlarını doğru olarak yapabilir.


Emlak sahibini uzak tutmak ve kontrolü elde tutmak; müşteri ile emlak sahibinin sunum aşamasında karşı karşıya gelmesi, bazen sorunlar yaratabilir ve satış elemanının işini güçleştirebilir. Özellikle bu nedenle kontrolü elinde tutamayan satış elemanı, satışı gerçekleştiremez.

Yorumlar
  • 0 Yorum