Enerji Tasarrufu Deneme Sınavı Sorusu #1136990

Aşağıdakilerden hangisi üretilen enerjinin depolanabilmesi için kullanılan teknoloji ve tekniklerden biri değildir?


Elektrokimyasal enerji depolama

Mekanik enerji depolama

Kimyasal depolama

Elektriksel depolama

İzotermal depolama


Yanıt Açıklaması:

Üretilen enerjinin depolanabilmesi için farklı teknolojiler ve teknikler kullanılmakta ve bunlar beş ana başlık altında özetlenebilmektedir.
Elektrokimyasal enerji depolama; içeriği ile kimyasal enerjiyi bir çeşit yükseltgenme indirgenme reaksiyonu sonucunda elektrik enerjisine dönüştürebilen yöntemdir. Günümüzde kullanılan bataryalar (standart ya da akış tipi) bu tip depolama yönteminin örnekleridir.

Mekanik enerji depolama; elektrik enerjisinin mekanik sistemlerde kinetik ya da potansiyel olarak depolandığı yöntemdir.

Kimyasal depolama; kimyasal ifadesi hem elektrokimyasal da olduğu gibi kimyasal reaksiyon sonucu elektrik enerjisinin iki yönlü olarak dönüştürülmesini hem de bir ünite içerisinde kimyasal reaksiyon sonucu elektrik enerjisi üretiminde kullanılabilecek gazın depolanmasını tarif etmektedir.

Elektriksel depolama; elektrik enerjisinin sistemlerde elektro-statik ya da elektromanyetik olarak depolandığı durumları göstermektedir.

Isıl depolama; elektrik enerjisinin depolanmasından ziyade, ihtiyaç duyulduğu zaman, ısıtma ya da soğutma amaçlı olarak kullanılacak enerjinin depolanmasını tarif etmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum