Engelli Mevzuatı ve Meslek Etiği Deneme Sınavı Sorusu #1060688

Engellilerin devlet eliyle toplumdan uzaklaştırıldığı bir dönemde, üretimin toprağa bağlı olması ve az miktarda gerçekleştirilmesi, nedeniyle engellilerin de üretime katılması ve toplumla bir araya gelme şansını yakalamaları hangi dönemde gerçekleşmiştir?


Feodal Dönem

Kapitalist Dönem

Modern Dönem

Sanayi devrimi Dönemi

Birinci Dünya Savaşı Dönemi


Yanıt Açıklaması:

 Böylece feodal dönemde engelli bireyler yalnızca toplumda aşağı seviyelere indirilmekle kalmamış devlet eliyle toplumdan uzaklaştırılmışlardır. Bu durumun doğal bir sonucu olarak engelli bireylerin toplumla ilişki kurması engellenmiştir.

Feodal dönemde engelli bireylere yönelik an­layış ve tanınan hakları ortaya çıkaran tek unsur inanç değildir. Her ne kadar dinî inanca dayalı bir yönetim şekli hüküm sürse de toplumun ekono­mik yapısı da engelli bireylere yönelik bazı uygula­maların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Feodal dönemde üretim toprağa dayalı ve az miktarlarda gerçekleşmiştir. Aile bireyleri üretime becerileri ka­dar dâhil olmuş ve üretim ailenin ihtiyaçlarını kar­şılayacak kadar yapılmıştır. Bu dönemde hem kul­lanılan araçlar hem de üretim tekniklerinin basit oluşu engelli bireylerin üretime katılmalarını sağ­lamıştır. Böylece engelli bireyler toplumla bir araya gelme şansı yakalamıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum