Engelli Mevzuatı ve Meslek Etiği Deneme Sınavı Sorusu #983195

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 10 ve 22’incimaddelerine göre hangisi bakanlığın görevlerinden birisi değildir?


Engellilere ve yaşlılara yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek ve koordine etmek.

Engellilerin insan haklarından yararlanarak toplumsal hayata katılmaları için belirlenen politika ve stratejileri uygulamak, uygulanmasını izlemek ve değerlendirmek.

Engellilerin sorunlarını ve çözüm yollarını araştırmak uygulamanın geliştirilmesine yönelik çalışmalar
yapmak

Yaşlıların ve bakıma muhtaç engellilerin, yaşamlarını evlerinden ve sosyal çevrelerinden ayrılmadan sürdürebilmeleri için sosyal destek sağlamak ve bunu yaparken gerekli kurumlarla iş birliği yürütmek.

Engellilerin insan haklarından yararlanarak toplumsal hayata katılmaları için belirlenen politika ve stratejileri uygulamamak.


Yanıt Açıklaması:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının engellilerin insan haklarından yararlanarak toplumsal hayata katılmaları için belirlenen politika ve stratejileri uygulamak, uygulanmasını izlemek ve değerlendirmesi gerekir.

Yorumlar
  • 0 Yorum