Etkili İletişim Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #500209

I-Bilgi toplumu olma düşüncesi ve bazı toplumların artık bilgi toplumu olduğu görüşü Kuzey İngiltere ve Kuzey Avrupa ve benzer zamanlarda ortaya atılmıştır.
II-Bilgi toplumuyla ilgili görüşler, 1980’lı yılların başı ile 19790’li yılların başı arasındaki 10 yıllık zaman dilimi kapsar.
III-Bilgi toplumu olma düşüncesi, bilginin ve bilgi üretiminin nasıl zaman içinde anlamlı bir biçimde artma gösterdiğini açıklayan deneysel (bilimsel) çalışmaların sonucunda ortaya çıkmıştır.
IV-Bilgilendirmek ya da bilgilendirme süreci olarak dilimize tercüme edilebilecek “informatisation” terimi bilgi toplumu kuramcıları tarafından, sosyo-ekonomik yapıdaki değişimleri açıklamak için kullanılmıştır.
Bilgi toplumuyla ilgili numaralı açıklamalardan doğru olanların tamamını içeren seçenek hangisidir?


I, II

I. , II. III.

III. IV.

I., II., IV.

I., II., III., IV.


Yanıt Açıklaması:

Bilgi toplumu olma düşüncesi ve bazı toplumların artık bilgi toplumu olduğu görüşü Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya’da benzer zamanlarda ortaya atılmıştır. Bu benzer zamanlar 1960’lı yılların sonu ile 1970’li yılların sonu arasındaki 10 yıllık zaman dilimi kapsar. Bilgi toplumu olma düşüncesi, bilginin ve bilgi üretiminin nasıl zaman içinde oransal olarak değiştiğini ve anlamlı bir biçimde artma gösterdiğini açıklayan deneysel (bilimsel) çalışmaların sonucunda ortaya çıkmıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum