Etkinlik Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #890448

İşletme dışı grupların yönetime olan etkilerinin tespiti, paydaşilişkilerinin yönetiminde uygulanan organizasyonel süreçlerin belirlenmesi ve bu süreçlerin paydaş haritasıyla uyumlaştırılması.

Yukarıdaki tanım organizasyonların paydaşlarıyla olan hangi aşamasını anlatmaktadır ?


Hazırlık Aşaması

İşlemsel Aşama

Proses Aşaması

Etkinlik yönetiminin kanunlara uyması

Sunulan mal ve hizmetlerin ödemelerinin düzenli yapılması


Yanıt Açıklaması:

Paydaş yönetim süreci farklı paydaşların taleplerini dikkate alarak belirli bir strateji oluşturmada yardımcı olan bir araçtır. Freeman’a göre organizasyonların paydaşlarıyla ilişkilerini yönetim süreci üç aşamadan oluşmaktadır (Ertuğrul, 2008).

• Aşama (Hazırlık Aşaması): Paydaşların belirlenerek paydaş haritasının hazırlanması ve işletmeden beklentilerinin analizi, paydaşlar arası iletişim ve koalisyonların tespit edilmesi.

  • Aşama (Proses Aşaması): İşletme dışı grupların yönetime olan etkilerinin tespiti, paydaşilişkilerinin yönetiminde uygulanan organizasyonel süreçlerin belirlenmesi ve bu süreçlerin paydaş haritasıyla uyumlaştırılması.

  • Aşama (İşlemsel Aşama): İşletme ve paydaşları arasındaki işlemlerin ve anlaşmaların analizi, bunların süreçle ve paydaş haritasıyla uyumunun sınanması. Doğru cevap C şıkkıdır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum