Etkinlik Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1054818

Ülkemizde oynanan bir derbi maçı için üç gün öncesinden yapılanan çalışmaların,  Avrupa Şampiyonası finali gibi uluslararası bir organizasyondan çok farklılıklar göstermesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir?


Etkinlik süreci boyunca yapılacak günlük işlerin planlanması yürütülmesi etkinliğin başarısı için önemlidir.

Her bir etkinliğinin bir yönetim yerine ve birbirinden farklı görev yapan çeşitli sayıda personele gerek

vardır.

Her türlü işletme yönetiminde olduğu gibi, spor etkinliklerinde de başarının önemli anahtarlarından bir insanların doğru biçimde yönetilmesidir.

Her bir spor etkinliğinin özelliği birbirinden farklıdır.

Düzenlenecek etkinliğin özelliğine göre gerekli insanların işe alınması ve onların planlanan amaçlara uygun bir şekilde davranmaları yönünde motive edilmeleri gerekmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Etkinlik süreci boyunca yapılacak günlük işlerin planlanması yürütülmesi etkinliğin başarısı için önemlidir. Etkinlik içerisinde görev alan bireyleri yönetmenin tek bir doğru yolu yoktur. Çünkü her etkinlik alanı birbirinden farklı özellik gösterir. Örneğin ülkemizde oynanan bir derbi maçı için üç gün öncesinden yapılanan çalışmalar doğal olarak Avrupa Şampiyonası finali gibi uluslararası bir organizasyondan çok farklılıklar göstermekte ve haftalar öncesinden çalışmaları gerektirir. Ancak etkinlik hangi alanda olursa olsun her birinde belirlenen amaçlara ulaşabilmek için günlük her bir olayın değerlendirilmesi, planlanması ve yönetilmesini gerekli kılar.

Yorumlar
  • 0 Yorum