Etkinlik Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #747502

I. Borç dengesi
II. Finansal analiz
III. Finansal planlama
IV. Yatırım kararları
V. Finansal denetim

Belirtilen maddelerden hangileri finans fonksiyonları arasında yer almaktadır?


I. II. ve III. 

I. II. III. ve IV. 

I. II. IV. ve V. 

I. III. IV. ve V. 

II. III. IV. ve V.


Yanıt Açıklaması:

Finans fonksiyonları şu şekilde sıralanmaktadır:

-Finansal analiz: bir işletmenin finansal durumunun değerlendirilmesi amacıyla bilanço ve gelir tablosu kalemleri arasında ve gerekirse diğer finansal tablolar arasında ilişkiler kurulması ve yorum yapılmasıdır.

-Finansal planlama: Gelecekte ortaya çıkması muhtemel işletme ile ilgili sorunlar henüz ortaya çıkmadan, önlem olarak neyin, ne zaman ve ne şekilde yapılması gerektiği konusunda önceden sistematik bir şekilde düşünmeyi gerektiren bir süreçtir.

-Yatırım kararları: İşletme açısından yatırım işletmeye uzun süre gelir sağlayacak harcamalardır. Kısa vadeli yatırım kararlarının amacı işletmenin karını maksimize etmektir.

-Finansman kararları: Finans yöneticisinin en önemli görevleri işletmenin sermaye yapısı içinde optimum borç sermaye oranının saptanması ve kaynaklarının vade dağılımında optimum sonucu verecek birleşimin sağlanmasıdır. 

-Finansal denetim: Finansal yönetimde denetim, finansal planlama süreci sonunda hazırlanan planlar ile yatırım ve finansman kararlarının uygulanmasının ardından ulaşılan sonuçların araştırılıp değerlendirilmesi faaliyetlerini kapsayan bir süreçtir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum