Ev Endüstrisi Deneme Sınavı Sorusu #423781

Aşağıdakilerden hangisi “evde çalışan işçiler” ile ilgili yanlış bir ifadedir? 


Ev merkezli çalışanlar kendi içlerinde heterojen bir gruptur. 
Ev merkezli çalışanlar grubu içinde yer alan evde çalışan işçiler ürünlerini üçüncü kişilere veya tedarikçilere ücret karşılığında teslim ederler. 
Evde çalışan işçiler kendi içlerinde yüksek karar verme hakkına ve düşük karar verme hakkına sahip evde çalışan işçiler olarak 2 gruba ayrılmaktadır. 
Evde çalışan işçiler, işyeri veya firma tarafından evde istihdam edilmektedirler. 
Yüksek karar verme hakkına sahip çalışan işçiler profesyonel ve yönetici konumunda çalışamazlar.

Yanıt Açıklaması: ev merkezli çalışanlar ise kendi içlerinde heterojen bir grupturlar. Bu grupta yer alan evde çalışan küçük mal üreticileri, başkalarını istihdam etmemekle birlikte mallarının veya hizmetlerinin nihai kullanıcıları ile doğrudan ilişki içindedirler. Mesela, çocuk bakıcıları gibi. Ev merkezli çalışanlar grubu içinde yer alan evde çalışan işçiler ise ürünlerini üçüncü kişilere veya tedarikçilere ücret karşılığında teslim etmektedirler. Evde çalışan işçiler, işyeri veya firma tarafından evde istihdam edilmektedirler. Bundan ötürü, kendileri ile nihai kullanıcılar arasında aracı olan üçüncü kişilere ekonomik olarak bağlıdırlar. Mesela, zanaatkarlar gibi. Evde çalışan işçiler de kendi içlerinde yüksek karar verme hakkına sahip evde çalışan işçiler ve düşük karar verme hakkında sahip evde çalışan işçiler olarak iki gruba ayrılmaktadırlar. Düşük karar verme hakkına sahip işler standart, rutin, kuralların olduğu işler iken yüksek karar verme hakkına sahip işler kompleks, yaratıcı ve seçimlerin yapılması gereken işlerdir.Yüksek karar verme hakkına sahip çalışan işçiler profesyonel ve yönetici konumunda çalışanlardır.
Yorumlar
  • 0 Yorum