Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #989297

TSM’lere bağlı olarak kurulan birimlerdir. Evde sağlık hizmetini öncelikli olarak sunmakla görevli olan evde sağlık hizmet birimi aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?


A tipi

C tipi

H tipi

T tipi 

B tipi


Yanıt Açıklaması:

27.02.2015 tarihli ve 29280 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Tarafından Evde Sağlık Hizmetlerinin Sunulmasına Dair Yönetmelik ile evde sağlık hizmet birim­leri 3 tipe ayrılmıştır.

  1. T tipi evde sağlık hizmet birimleri; TSM’lere bağlı olarak kurulan birimlerdir. Evde sağlık hizmetini öncelikli olarak sunmakla görevlidir. Evde sağlık hizmeti sunulan hasta sayısı günlük 10 ve üzerinde olan yerlerde en az bir T tipi birim kurulur.
  2. H tipi evde sağlık hizmet birimleri; Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı ola­rak kurulan birimlerdir. Öncelikli olarak uzman hekim konsültasyonu, fizyoterapi gibi T tipi birimler tarafından verilmesi mümkün olmayan hizmetlerin sunulma­sından sorumludur. Koordinasyon merkezlerinin planlamasını T tipi birimleri des­tekler. A, B ve C tipi hastanelerin bulunduğu illerde en az bir H tipi birim kurulur.

3. D tipi evde sağlık hizmet birimleri; Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı ADSM (Ağız Diş Sağlığı Merkezi)’leri bünyesinde kurulan birimlerdir.   

Yorumlar
  • 0 Yorum