Felsefe Deneme Sınavı Sorusu #50886

Aşağıdakilerden hangisi, yanlışlamacı bilim anlayışında, bilimsel hipotez ya da teorilerin özelliklerinden biridir?


Yanlışlamacı bilim anlayışında, bilimsel hipotez ya da teorilerin en önemli özelliklerinden biri, onların birtakım şeylerin olmasını yasaklamalarıdır.
Yanlışlamacı bilim anlayışında, bilimsel hipotez ya da teorilerin en önemli özelliklerinden biri, tümevarım yoluyla doğru hipotezlere ulaşabileceğidir.
Yanlışlamacı bilim anlayışında, bilimsel hipotez ya da teorilerin en önemli özelliklerinden biri, doğrulanabilen hipotezlerin mutlak hakikatlere dönüştüğüdür.
Yanlışlamacı bilim anlayışında, bilimsel hipotez ya da teorilerin en önemli özelliklerinden biri, bilimsel sürecin gözlem ve deneyle başladığı, hipotez ve teoriye doğru gittiğidir.
Yanlışlamacı bilim anlayışında, bilimsel hipotez ya da teorilerin en önemli özelliklerinden biri, yeterli sayıda gözlem yapılınca, bir hipoteze, sınırlanmamış bir genellemeye ulaşılır.

Yanıt Açıklaması: Bilimsel ve dolayısıyla yanlışlanmaya elverişli hipotezlerin en önemli özelliği, onların yanlış olma riskini alarak birtakım şeylerin olmasını yasaklamalarıdır. Hipotez doğruysa bazı şeyler olamaz; oluyorsa eğer, teori doğru değildir.
Yorumlar
  • 0 Yorum