Finansal Tablolar Analizi Deneme Sınavı Sorusu #1165333

Kısa vadeli borç ödeme gücünün eğilim yüzdeleri ile analiz tekniği ile analiz edilmesi ile ilgili olarak aşağıda belirtilen ifadelerden hangisi doğrudur?


Analizde ele alınacak kalemler 1 yıl veya 1 faaliyet dönemine ait ise eğilim yüzdeleri analiz tekniğine göre analiz yapılır.
Dönen varlıkların ve kısa vadeli yabancı kaynakların birlikte artış göstermesi durumunda, varlıklardaki artış eğilimi borçlardaki artış eğiliminden düşük olduğu sürece olumlu yorumlanır.
Dönen varlıklar artış eğilimi gösterirken kısa vadeli yabancı kaynakların azalma eğilimi göstermesi olumsuz olarak yorumlanır.
İşletmenin ticari borçları artarken stoklarında daha yavaş bir artış eğilimi varsa bu durum olumlu yorumlanır.
Dönen varlıklardaki azalma eğilimine karşılık kısa vadeli yabancı kaynaklarda artış eğilimi göstermesi olumsuz olarak yorumlanır.

Yanıt Açıklaması: Analizde ele alınacak kalemler çok sayıda yıla ait ise eğilim yüzdeleri analiz tekniğine göre analiz yapılır. Dönen varlıkların ve kısa vadeli yabancı kaynakların birlikte artış göstermesi durumunda, varlıklardaki artış eğilimi borçlardaki artış eğiliminden yüksek olduğu sürece olumlu yorumlanır. İşletmenin ticari borçları artarken stoklarında daha yavaş bir artış eğilimi varsa bu durum olumsuz yorumlanır. Dönen varlıklar artış eğilimi gösterirken kısa vadeli yabancı kaynakların azalma eğilimi göstermesi olumlu olarak yorumlanır. Dönen varlıklardaki azalma eğilimine karşılık kısa vadeli yabancı kaynaklarda artış eğilimi göstermesi olumsuz olarak yorumlanır.
Yorumlar
  • 0 Yorum