Finansal Yönetim 2 Deneme Sınavı Sorusu #959555

I. Duran varlıklara yapılan yatırımlar genellikle dönen varlıklara yapılan ya­tırımlardan daha yüksek tutarlarda olmaktadır.
II. Dönen varlıklara yapılan harcamalar daha bölünebilir bir nitelik taşırken, duran varlık yatırımları bir bütünlük göstermektedir.
III. Dönen varlıklara ilişkin kararları revize etmek, duran varlıklara ilişkin ka­rarları revize etmekten daha kolaydır. Duran varlıkları revize etmenin ma­liyeti genellikle yüksek olmaktadır.
IV. Dönen varlıklar için yapılan harcamaların, değer kaybına uğramadan sü­ratle paraya çevrilme olasılığı oldukça yüksek, duran varlık yatırımlarında ise düşüktür.
V. Dönen varlık yatırımlarının firmanın risk derecesi üzerindeki etkisi sınır­lıdır. Duran varlıklar yatırımlarının tutarlarının büyük olması, uzun süreli olması nedeni ile firmanın risk derecesini önemli ölçüde etkilemektedir.

Dönen varlık yatırımları ile duran varlık yatırımları arasındaki farklılıklara ilişkin yukarıdakilerden hangileri doğrudur?


Yalnız I

I ve II

I, II ve III

I, II, III ve IV

I, II, III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Dönen varlık yatırımları ile duran varlık yatırımları arasındaki farklılıklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Duran varlıklara yapılan yatırımlar genellikle dönen varlıklara yapılan ya­tırımlardan daha yüksek tutarlarda olmaktadır.
  • Dönen varlıklara yapılan harcamalar daha bölünebilir bir nitelik taşırken, duran varlık yatırımları bir bütünlük göstermektedir.
  • Dönen varlıklara ilişkin kararları revize etmek, duran varlıklara ilişkin ka­rarları revize etmekten daha kolaydır. Duran varlıkları revize etmenin ma­liyeti genellikle yüksek olmaktadır.
  • Dönen varlıklar için yapılan harcamaların, değer kaybına uğramadan sü­ratle paraya çevrilme olasılığı oldukça yüksek, duran varlık yatırımlarında ise düşüktür.
  • Dönen varlık yatırımlarının firmanın risk derecesi üzerindeki etkisi sınır­lıdır. Duran varlıklar yatırımlarının tutarlarının büyük olması, uzun süreli olması nedeni ile firmanın risk derecesini önemli ölçüde etkilemektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum