Finansal Yönetim Deneme Sınavı Sorusu #1136736

Fon kaynakları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Leasing, büyük işletmelerin kısa vadeli finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, aracı kurumlara veya doğrudan yatırımcılara sunmak amacıyla ihraç ettikleri borç senedidir.

Finansman bonosu, bankaların kişilerin saygınlıklarına açtıkları ve maddi bir güvencenin söz konusu olmadığı kredi türüdür.

Açık kredi, işletmelerin genellikle kısa vadeli satışlardan doğan alacak haklarının finansal kuruluşlara  satılmasıyla işletmelere kısa vadeli fon sağlama olanağı veren bir finansman yöntemidir.

Faktoring, belirli bir süre için, kiralayan ve kiracı arasında imzalanan ve kiralayan tarafından satın alınan bir malın mülkiyetini kiralayanda, kullanımı ise kiracıda bırakan ve belirlenen değer üzerinden sözleşme süresi sonunda malın mülkiyetinin kiralayandan kiracıya geçmesini sağlayan bir finansman yöntemidir.

Rotatif kredi, bankaların işletmelere kısa vadeli finansman ihtiyaçlarını karşılamaları için açmış oldukları esnek bir kredi türüdür.


Yanıt Açıklaması:
  • Faktoring, işletmelerin genellikle kısa vadeli satışlardan doğan alacak haklarının, faktör adı verilen finansal kuruluşlara (faktoring şirketlerine) satılmasıyla, işletmelere kısa vadeli fon sağlama olanağı veren bir finansman yöntemidir.
  • Finansman bonosu genellikle büyük işletmelerin kısa vadeli finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, aracı kurumlara veya doğrudan yatırımcılara sunmak amacıyla ihraç ettikleri borç senedi olarak tanımlanabilir.
  • Finansal kiralama, belirli bir süre için, kiralayan ve kiracı arasında imzalanan ve üreticiden kiracı tarafından seçilip, kiralayan tarafından satın alınan bir malın mülkiyetini kiralayanda, kullanımı ise kiracıda bırakan ve belirlenen değer üzerinden sözleşme süresi sonunda malın mülkiyetinin kiralayandan kiracıya geçmesini sağlayan orta vadeli bir finansman yöntemidir.
  • Açık kredi, bankaların, kişilerin saygınlıklarına açtıkları kredi türüdür. Bu tür kredide maddi bir güvence söz konusu değildir. Güvence, kredi alanın imzasıdır.
  • Borçlu cari hesap bankaların işletmelere kısa vadeli finansman ihtiyaçlarını karşılamaları için açmış oldukları esnek bir kredi türü olup rotatif krediler olarak da adlandırılmaktadır.
Yorumlar
  • 0 Yorum