Finansal Yönetim Deneme Sınavı Sorusu #1173295

Aşağıdakilerden hangisi işletmeler için geçerli olan kısa vadeli fon kaynaklarının avantajları dışında kalır?


Uzun vadeli borçlanmada, alacaklılar, uzun vadeli borçların vadesinin genellikle 5 ile 10 yıl arasında değişmesine bağlı olarak işletmeye borç vermeden önce çok daha kapsamlı bir mali inceleme yapılmasını isteyecektir.

İhtiyaç duyduğu fonlar sezonluk veya dönemsel ise işletmeler kendilerini uzun dönemli yükümlülük altına sokmak istemeyecektir.

Kısa vadeli borç faiz oranlarının uzun vadeli borç faiz oranlarından daha düşük olması nedeniyle, işletmenin uzun vadeli borç yerine kısa vadeli borç kullanması fonların elde edilme maliyetini düşürecektir. Buna bağlı olarak maliyetlerin daha düşük olması işletmenin gelirlerini artıracaktır.

İşletmeler acil fona ihtiyaç duyduklarında fon kaynaklarına erişim açısından kısa vadeli fonlara daha hızlı bir şekilde erişme imkânına sahip olabilmektedir.

Fon sağlama maliyetinin uzun vadeli borçlanmada, kısa vadeli borçlanmaya göre daha yüksek olması, uzun vadeli borcun işletme tarafından erken ödenmek istenmesine karşın anlaşmada buna ilişkin pahalı yaptırımın olması ve uzun dönemli kaynak anlaşmalarının her zaman işletmenin gelecekteki eylemlerini kısıtlayıcı hükümler içermesi gösterilebilir.


Yanıt Açıklaması:

Uzun vadeli borçlanmada, alacaklılar, uzun vadeli borçların vadesinin genellikle 10 ile 20 yıl arasında değişmesine bağlı olarak işletmeye borç vermeden önce çok daha kapsamlı bir mali inceleme yapılmasını isteyecektir. • İhtiyaç duyduğu fonlar sezonluk veya dönemsel ise işletmeler kendilerini uzun dönemli yükümlülük altına sokmak istemeyecektir. Bunun nedeni olarak, fon sağlama maliyetinin uzun vadeli borçlanmada, kısa vadeli borçlanmaya göre daha yüksek olması, uzun vadeli borcun işletme tarafından erken ödenmek istenmesine karşın anlaşmada buna ilişkin pahalı yaptırımın olması ve uzun dönemli kaynak anlaşmalarının her zaman işletmenin gelecekteki eylemlerini kısıtlayıcı hükümler içermesi gösterilebilir. • Kısa vadeli borç faiz oranlarının uzun vadeli borç faiz oranlarından daha düşük olması nedeniyle, işletmenin uzun vadeli borç yerine kısa vadeli borç kullanması fonların elde edilme maliyetini düşürecektir. Buna bağlı olarak maliyetlerin daha düşük olması işletmenin gelirlerini artıracaktır. • İşletmeler acil fona ihtiyaç duyduklarında fon kaynaklarına erişim açısından kısa vadeli fonlara daha hızlı bir şekilde erişme imkânına sahip olabilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum