Gastronomi Ve Medya Deneme Sınavı Sorusu #805049

Gastronomi konulu televizyon programlarında ilgi odağının yemek yerine televizyonculuğa kayması ile ilgili aşağıdaki hangi ifade doğrudur?


Bob Lape'ın Görgü Tanığı Gurme programında her bölümde bir restorana giderek yemek yapılışını izleyip tadımını yaptıktan sonra yemeğe yorum yapmasıyla.

Yemek programlarının sadece eğlence için izlendiğini düşünen televizyon kanal yöneticilerine rağmen ilk yemek programını yapan şef olarak bilinecek kadar tanınan Julia Child'ın Fransız Şef programını çıkarması.

Graham Kerr'in düşük yağ vurgulu programında eğlence içeriğine ağırlık vermesi.

Emeril Lagasse'ın televizyona geçmesiyle gastronomi konulu yayınların bir iş olarak değerlendirilmesi ve konunun yemeğin ötesine geçerek kişinin gastronomi kanallarının prensi olarak tanımlanması.

Julia Child ile hazırlık yapan yardımcı şef Sarah Moulton'un kendi yemek programını hazırlamaya başlaması.


Yanıt Açıklaması:

Modern dönem olarak tanımlanan gastronomi konulu televizyon programcılığı 1993 yılından günümüze oluşan bir dönemdir. Bu dönemde görsel kültürün bir parçası olarak televizyon, görsel anlatım aracı olarak kültürel yapıya yerleşmiş ve televizyondaki gastronomi programlarının bir iş olarak değerlendirilebileceği yayın kuruluşları tarafından keşfedilmiştir. Bu programlar yemek ile ilgili değil, televizyon ile ilgili hale gelmiştir ve dönemin en tanınan şeflerinden biri olan Emeril Lagasse'ın yıllar sürecek ve binlerce program üretecek televizyon macerasının başlangıcı olarak 1993 yılında Food Network kanalında program yapmaya başlaması, dönemin başlangıcı sayılabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum