Gayrimenkul Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #1008607

"Sermaye piyasaları ise uzun süreli fon arz ve talebinin karşılaştığı piyasalardır. Sermaye piyasasında arz ve talep sermaye piyasaları araçları ve menkulkıymetler yardımı ile karşılaşır. Menkul kıymet, piyasaya süren ekonomik birimin gelecekteki geliri veya varlıkları üzerinde hak iddia ettiği araçlardan birisidir" Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Sermaye  piyasasında kullanılan araçlardan biri değildir?


Mevduat sertifikaları,

Piyasası araçları hisse senetleri ve tahviller

Ekonomik birimlere arazi,

Diğer gayrimenkul satın almaları için verilen mortgage (ipotek) kredileri

Tüketici ve ticari krediler 


Yanıt Açıklaması:

Sermaye piyasaları genel olarak birincil ve ikincil
olmak üzere ikiye ayrılabilir. Birincil piyasalarda ilk defa işlem gören menkul kıymetler fon fazlası olan ekonomik birimlerle doğrudan ya da dolaylı olarak karşılaşırlar. İkincil piyasa, menkul kıymetlerin likiditesini arttırarak birincil piyasaya talep yaratır ve onun gelişmesini sağlar. İkincil piyasalar menkul
kıymet borsaları ve tezgah üstü piyasa olarak niteleyebileceğimiz piyasalarda işlem görürler. Sermaye piyasası araçları hisse senetleri ve tahviller, ekonomik birimlere arazi, veya diğer gayrimenkul satın almaları için verilen mortgage (ipotek) kredileri, tüketici ve ticari krediler vs. gibi araçlardan oluşur.

Yorumlar
  • 0 Yorum