Gayrimenkul Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #1008581

"Finansal piyasalar vadesi bakımından para piyasaları ve sermaye piyasaları olmak üzere ikiye ayrılırlar. Para piyasaları kısa süreli fon arz ve talebinin karşılaştığı piyasalardır. Burada kısa süre ile kastedilen bir yıl ve daha kısa vadedir. Para piyasaları genel olarak kendi içerisinde örgütlenmiş ve örgütlenmemiş para piyasası olarak ikiye ayrılabilir. Örgütlenmiş para piyasası bir bankacılık sistemini ifade etmektedir. Örgütlenmemiş para piyasası bankacılık sisteminin dışındaki piyasalardır" Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Para piyasasında kullanılan araçlardan biri değildir?


REPO

Ticari senetler 

Gayrimenkul

Mevduat sertifikaları, 

Hazine bonoları


Yanıt Açıklaması:

Finansal piyasalar vadesi bakımından para piyasaları ve sermaye piyasaları olmak üzere ikiye ayrılırlar. Para piyasaları kısa süreli fon arz ve talebinin karşılaştığı piyasalardır. Burada kısa süre ile kastedilen bir yıl ve daha kısa vadedir. Para piyasaları genel olarak kendi içerisinde örgütlenmiş ve
örgütlenmemiş para piyasası olarak ikiye ayrılabilir. Örgütlenmiş para piyasası bir bankacılık sistemini ifade etmektedir. Örgütlenmemiş para piyasası bankacılık sisteminin dışındaki piyasalardır. Para piyasasında kullanılan araçlar hazine bonoları, mevduat sertifikaları, ticari senetler, geri satın alım anlaşmaları (REPO), fonlar gibi araçları kapsamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum