Gayrimenkul Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #687537

Ekonomistler arasında emlak balonunun şişmesi ve şişen balonun patlaması olarak tanımlanan nedir?


Binalardaki doluluk oranlarının ve beraberinde kira değerlerinin sürekli artış gösterdiği uzun dönemler sonrasında, kullanım alanlarında boşluk oranlarının sürekli arttığı ve kiraların hızla düşmesidir.

Binalardaki doluluk oranlarının ve beraberinde kira değerlerinin sürekli azalış gösterdiği uzun dönemler sonrasında, kullanım alanlarında boşluk oranlarının sürekli azalması ve kiraların hızla artmasıdır.

Binalardaki doluluk oranlarının ve beraberinde kira değerlerinin sürekli artış gösterdiği uzun dönemler sonrasında, kullanım alanlarında boşluk oranlarının sürekli azalması ve kiraların hızla düşmesidir.

Binalardaki doluluk oranlarının ve beraberinde kira değerlerinin sürekli artış gösterdiği uzun dönemler sonrasında, kullanım alanlarında boşluk oranlarının sürekli arttığı ve kiraların hızla artmasıdır.

Binalardaki doluluk oranlarının ve beraberinde kira değerlerinin sürekli azalış gösterdiği uzun dönemler sonrasında, kullanım alanlarında boşluk oranlarının sürekli arttığı ve kiraların hızla düşmesidir.


Yanıt Açıklaması:

Geçmişte gayrimenkul piyasaları birçok kez ani yükseliş ve ardından ani düşüşlere maruz kalmıştır. Konjonktürel yapı olarak tanımladığımız bu ani yükseliş ve düşüş periyodlarında, binalardaki doluluk oranlarının ve beraberinde kira değerlerinin sürekli artış gösterdiği uzun dönemler sonrasında, kullanım alanlarında boşluk oranlarının sürekli arttığı ve kiraların hızla düştüğü gözlenmektedir. Bu konjonktürel yapı, ekonomistler arasında “emlak balonunun şişmesi ve şişen balonun patlaması” olarak da tanımlanmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum