Gayrimenkul Yönetiminde Mesleki Etik Deneme Sınavı Sorusu #1033563

  1. Konut alıcıları ile konut satıcılarının buluştuğu ortamlara konut piyasası adı verilir
  2. Stok değişkenleri herhangi bir zaman dilimine bağlı olmayan değişkenlerdir. Bu nedenle taşınmaz varlık olarak mevcut konutlar ‘konut stoku’ olarak adlandırılır.
  3. Konutlar ayrıca sahiplerine güvende olabilecekleri, sağlık koşullarının sağlandığı özel hayatlarını yaşayabilecekleri ve hane halkı mal ve hizmetlerini üretebilecekleri bir mekân olarak farklı hizmetlerde sunmaktadır. Konut olarak “barınma hizmeti” olarak adlandırılır. 

Yukarıdakilerden hangileri Konut Piyasası kapsamında doğru tanımlanmıştır?


III

I ve II

I ve III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Konutların alınıp satılması amacıyla konut alıcıları ile konut satıcılarının buluştuğu ortamlara konut piyasası adı veriyoruz. Konut piyasası fiziksel bir mekân olmak zorunda değildir. Konutların birbirine benzememesi, yani heterojen olmaları fiyatlarının da birbirlerinden farklı olmaları sonucunu doğurur.

Konut sağlamış olduğu ve özellikleri itibariyle stok ve akım değişkeni konumundadır. Bireylerin barınma ihtiyacını tatmin etmek amacıyla, bu amaca uygun niteliklerde inşa edilmiş taşınmaz varlıkolması nedeniyle konut bir stok değişkenidir. Stok değişkenleri herhangi bir zaman dilimine bağlı olmayan değişkenlerdir. Bu nedenle taşınmaz varlık olarak mevcut konutlar ‘konut stoku’ olarak adlandırılır. Konutlar ayrıca sahiplerine/kullanıcılarına çoğalabilecekleri, güvende olabilecekleri, sağlık koşullarının sağlandığı özel hayatlarını yaşayabilecekleri ve hane halkı mal ve hizmetlerini üretebilecekleri bir mekân olarak farklı hizmetlerde sunmaktadır. Konut olarak inşa edilmiş yapıların
sağladığı bu hizmetlerin hepsi birden “barınma hizmeti” olarak adlandırılır.  Barınma hizmeti ise bir akım değişkenidir. Akım değişkenleri belli bir zaman dilimi içerisinde anlam kazanan değişkenlerdir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum