Gayrimenkul Yönetiminde Mesleki Etik Deneme Sınavı Sorusu #1058077

  1. Merkezi Süreçleme Ünitesi (CPM): Donanım sistem ve uygulama yönergelerini ve tüm donanım işlemlerini koordine eder.
  2. Bağlantı Araçları: Bilgiyi göndermek için ve bir ağda başka bir insan ya da bilgisayardan haber almak için kullanılan araçlardır. Örneğin, internette modem kullanarak bağlandığında, modem telekomünikasyon aracı haline gelir.
  3. Depolama Araçları: Bilgi ve komutların girişi için kullanılan araçlardır. Girdi araçları klavye, fare, ekran, Joyistik ve barkod okuyucusu gibi araçları içerir. 

Bilgi teknolojisinde donanım kapsamında yukarıdakilerden hangileri doğru açıklanmıştır?


Yalnız I

I ve II

II ve III

I ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

1. Girdi Araçları: Bilgi ve komutların girişi için kullanılan araçlardır. Girdi araçları klavye, fare, ekran, Joyistik ve barkod okuyucusu gibi araçları içerir.
2. Çıktı Araçları: Görme, duyma ya da başka türlü bilgi süreci isteklerinizin sonucunu görmek için kullanılan araçlardır. Çıktı araçları yazıcı, monitör ve hoparlör seti gibi araçları içerir.
3. Depolama Araçları: Sonraki bir zamanda kullanılmak amacıyla bilgiyi depolamak için kullanılan araçlardır. Depolama araçları harddisk, taşınabilir bellek ve DVD gibi araçları içerir.
4. Merkezi Süreçleme Ünitesi (CPM): Donanım sistem ve uygulama yönergelerini ve tüm donanım işlemlerini koordine eder. Popüler kişisel merkezi süreçleme ünitesi Intel Pentium ve Xeon ürün çizgilerini ve MAD Athlon serilerini içerir. Kalıcı bellek (RAM) ya da merkezi süreçleme ünitesi geçerli sistem ve uygulama yönergeleri kadar çalıştığımız bilginin geçici olarak tutulduğu alana ihtiyaç duyar.
5. Telekomünikasyon Araçları: Bilgiyi göndermek için ve bir ağda başka bir insan ya da bilgisayardan haber almak için kullanılan araçlardır. Örneğin, internette modem kullanarak bağlandığında, modem telekomünikasyon aracı haline gelir.
6. Bağlantı Araçları: Örneğin bir bağlantı noktasıyla, bağlantı noktasında yazıcıya bağlanmak için bağlantı kablosuyla ve ana karttaki sürücüden içsel bağlantı sürücüsüyle yazıcıya bağlanılabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum