Gayrimenkul Yönetiminde Mesleki Etik Deneme Sınavı Sorusu #1058114

  1. Bilgi teknolojisi etkileri arasında piyasa bilgisine hazır ve ekonomik erişim, demografiklerin bulunması, talep istatistikleri ve kiralarla satışlar hakkında karşılaştırılabilir bilgiler bulunmaktadır
  2. Bilgi teknolojilerindeki gelişmeler yer değer tespit sürecinin çoğunluğunu otomatikleştirmektedir. 
  3. Bilgi teknolojilerindeki gelişmeler, karışık istatistiksel testlerin uygulanmasını sağlayarak, bu tür hesaplamaların maliyetini anlamlı bir şekilde düşürerek artırılmış çeşitlilik ve veri hacmi aracılığıyla daha fazla özelleştirilmiş veri analizi sağlar

Bilgi teknolojileriyle ilgili Gayrimenkul piyasası uygulamaları kapsamında yukarıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur?


I ve II

II ve III

I ve III

Hepsi

Hiçbiri


Yanıt Açıklaması:

Bilgi teknolojileri emlak analizi ve değer tespitinde önemli etkilere sahiptir. Bu bilgi teknolojisi etkileri arasında piyasa bilgisine hazır ve ekonomik erişim, demografiklerin bulunması, talep istatistikleri ve kiralarla satışlar hakkında karşılaştırılabilir bilgiler bulunmaktadır. Bilgi teknolojilerindeki gelişmeler, karışık istatistiksel testlerin uygulanmasını sağlayarak, bu tür hesaplamaların maliyetini anlamlı bir şekilde düşürerek artırılmış çeşitlilik ve veri hacmi aracılığıyla daha fazla özelleştirilmiş veri analizi sağlar.

Günümüzde bilgiye erişim, nispeten yeni bir örgüt veya tek başına faaliyet gösteren bir bireyin etkin bir biçimde rekabet etmesini sağlar. Yüksek teknolojili, birebir temasa sahip piyasada rekabetçi avantaja sahip olanlar anında erişilebilen kritik bilgi ve müşterinin işletme ile geçmişteki deneyimi ile kiracı kompozisyonu, kira koşulları ve karşılaştırılabilir satışları içeren piyasa bilgisine hızlı erişimi birleştireceklerdir (Miller, 1995).

Bilgi teknolojilerindeki gelişmeler yer değer tespit sürecinin çoğunluğunu otomatikleştirmektedir. Miller, müşterinin risk toleransına uygun olan bir değer tahmini ile bir saat içerisinde bir yer değer tespit örneği sunmaktadır (Miller, 1995). Ek olarak, bilgi teknolojileri çoklu emlak değer tespitlerini ve coğrafi açıdan çeştili, uzaklara yayılmış porfolyolarının analizini kolaylaştırmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum