Gayrimenkul Yönetiminde Mesleki Etik Deneme Sınavı Sorusu #1065258

  1. Kullanıcıların isteği olmadan gönderilen reklam içerikli maillerdir.
  2. Bir eposta kullanıcısının rızası olmadan, değişik amaçlara sahip (siyasi, reklam vb.) e-postaların, e-posta kullanıcısına gelmesi ve giderek bu eposta trafiğinin artmasına neden olur.
  3. İçerisinde kötü amaçlı yazılımları da barındırabilmektedir. Bu tip e-postalar bazen bilgisayarın, kullanıcısının iradesi dışında işlemler yapmasına neden olurken, bazen de kullanıcının kişisel verilerinin ele geçmesini sağlayan arka kapıları açan program parçacıklarını da bilgisayarlara yerleştirmektedir.

Yukarıda özellikleri verilen casus yazılım aşağıdakilerden hangisidir?


Olta saldırıları

Bilgisayar solucanları

Truva atları

Spam

Dolandırıcılar


Yanıt Açıklaması:

Spam, spam istenmeyen işletme ürün ve hizmet reklam e-mailleridir. Çoğunlukla spam mailleri, pornografik, hemen zengin olun ve mucizevi ilaçlar gibi maillerdir. Spam müşteriler için çok rahatsız edici bir duruma gelmiştir ve işletmeler içinde çok pahalı bir durumdur.

Adware ve Spyware, eğer oyun veya diğer yazılımlar webten bedava yüklenirse, reklamların reklam bantlarıyla geldiği görülür. Bu reklamlar adware olarak bilinir. Adware webten bedava programlar yüklendiği zaman reklamların bilgisayara yüklenmesini sağlayan yazılımdır. Adware trojan horse gibi bir yazılımdır, yazılımın içinde gizlenen istenmeyen yazılımlardır. Bazen sözleşme şartlarının içinde bu adware gizlidir ve kabul edildiğinde bu adware de bilgisayara yüklenir. Birçok insan reklamlar ve bedava yazılımlar aldıkları sürece, adwareden rahatsız olmazlar. Bununla birlikte, bedava yüklemelerle gelen gizli ve sinsi ekstra yazılımlar vardır. Bunlara spyware denir. Spyware, insanların hakkında bilgi toplayıp bunu insanlardan izinsiz bir başkasına gönderen yazılımdır. Genellikle yüklenecek yazılımın içinde gizli gelir ve online iken yapığınız her adımı veya bilgisayarınızda gizlediğiniz bilgileri takip eder.

Yorumlar
  • 0 Yorum