Gayrimenkul Yönetiminde Mesleki Etik Deneme Sınavı Sorusu #1065172

Bir örgütün ihtiyaç duyduğu bilgi ve bilgi sürecini destekleyen ve bilgiyle çalışan insanların kullandığı herhangi bir bilgisayar temelli araçlara ne ad verilir?


Yönetim Bilgi Sistemleri

Bilgi Sistemleri

Karar Destek Sistemleri

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Bilgi Teknolojisi


Yanıt Açıklaması:

Yönetim Bilgi Sistemi: İnsanların bilgi süreçleri ve yönetimiyle ilgili bütün işlerini yerine getirmelerine yardımcı olmaları için gelişim, yönetim ve bilgi teknolojisinin kullanma, araçlarının planlanmasıyla uğraşır

Bilgi sistemleri, bilgi toplamak, işlemek, depolamak ve dağıtmak için tasarlanmış resmi, sosyo-teknolojik, organizasyonel sistemlerdir.

Karar Destek Sistemleri: En basit anlamıyla, bir karar aşamasında, toplanmış bilgilerden faydalanarak karar vermeyi kolaylaştıran sistemlerdir. Günümüzde karar destek sistemleri bilgisayar tabanlı, insan tabanlı veya ikisinin karışımı şeklinde tasarlanmaktadır.

Müşteri İlişkileri Yönetimi: bir işletmenin müşterileriyle etkileşim sağladığı müşteri hizmetlerindeki, pazarlamadaki, satıştaki çoğu müşteri-hizmet süreçlerini otomatikleştiren, ve bütünleştiren çapraz fonksiyonlu işletme sistemini oluşturmak için bilgi teknolojisini kullanmaktadır. CRM sistemleri, aynı zamanda, bir Web uyumlu yazılım ve işletmenin geri kalan ticari faaliyetlerini bütünleştiren bir veritabanı oluşturur. CRM sistemleri, bir işletmenin ve çalışanlarının, müşterilerine hızlı, kullanışlı, güvenilir ve devamlı bir hizmet sunmasını mümkün kılan araçları sağlayan bir yazılım modülleri ailesini içermektedir.

Bilgi teknolojisi: Bilgiyle çalışan insanları, bilgiyi ve örgütün ihtiyacı olan bilgi süreçlemeyi destekleyen herhangi bilgisayar tabanlı araçtır.

Yorumlar
  • 0 Yorum