Gayrimenkul Yönetiminde Mesleki Etik Deneme Sınavı Sorusu #1065269

  1. Bilgisayarda kayıtlı bilgilerinizin kopyasını yapma (yedekleme)
  2. Lisanslı anti virüs yazılımlarını kullanma
  3. Güvenlik duvarlarını kapalı tutulmamalı

Bilgi Sistemlerinde güvenlik önlemleri için yukarıdakilerden hangisi/hangileri yapılmalıdır?


I ve II

I, II ve III

I ve III

Yalnız II

II ve III


Yanıt Açıklaması:

Güçlü bir güvenlik sistemine sahip olmak için genellikle, güvenlik yedekleme prosedürlerin, anti virüs yazılımlarının, güvenlik duvarlarının kombinasyonlarını işlevsel kullanılması gereklidir.

Yedekleme iyileştirme sağlayan, bir parça önlemedir. Bilgi kaybının önlenmesinin en kolay ve en temel yolu, bilgiye destek sağlamaktır. Yedekleme bilgisayarda kayıtlı bilgilerinizin kopyasını yapma sürecidir. Bilgilerin kopyalanması kolaydır. İşverenin dikkatsiz ve bilgisizliği mali kayba veya bilgi hasarına sebep olabilir.

Anti virüs yazılımları anti virüs yazılımı gereklidir. Anti virüs yazılımı bilgisayar virüslerin araştırır

ve siler veya karantinaya alır. Her gün yeni virüsler yaratılır ve her yeni virüs daha çok ölümsüzdür. Virüs koruma arandığı zaman, PC World magazini takip etmeniz önerilir. Virüs koruma ararken şunlara

baılması gerekir:

  • Disketlerdeki, CD’lerdeki ve zipli dosyalardaki virüsleri silebilecek
  • Trojan horse virüsleri ve arka programlardan koruyan
  • Çok biçimli vürisleri ve solucanları silebilecek silacak
  • Zipli veya sıkıştırılmış dosyaları silebilecek
  • Mail yoluyla gelen virüsleri silebilecek

Son iki nokta, ilk olarak anti virüsün yazılımı bozmaması veya gelen bilgiyi silmemesi gerekir. İkinci olarak, her gün yeni virüsler yaratıldığı için anti virüs yazılımı güncellemelidir. Bazı yazılımlar anti virüsleri güncellemeyi otomatik olarak yapacaktır.

Güvenlik duvarı Güvenlik duvarı, bilgisayarı veya ağı davetsiz misafirlerden koruyan yazılım ve donanımlardır. Güvenlik duvarı ağa gelen her mesajı inceler. Mesajda doğru işareti varsa, güvenlik duvarı engellenir. Ağlarına girmeye çalışan davetsiz misafirler için, herhangi bir bilgisayar yöneticisinin mutlaka bir güvenlik duvarına sahip olmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum