Gayrimenkullerde Vergilendirme Deneme Sınavı Sorusu #1355290

  • GVK’nın 37. maddesinin 2. fıkrasının 4. Bendinde “gayrimenkullerin alım satımı ve inşa işleriyle devamlı olarak uğraşanların bu işlerden elde ettikleri kazançların ticari kazanç olarak vergilendirileceği” belirtilmiştir.
  • Gayrimenkul alım satımında ticari bir amaç yoksa şahsi ihtiyacın karşılanması ya da servetin korunması amacıyla yapılıyorsa elde edilen kazanç değer artış kazancı olarak değerlendirilir.
  • Ticari kazançlarından dolayı vergiye tabi olanlar kazançlarını gerçek ve basit usul olmak üzere iki biçimde tespit ederler.

Yukarıdakilerden hangisi/hangileri Gerçek Kişilerin Gayrimenkul Satış Kazançları kapsamında doğrudur?


I

III

I ve II

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

GVK’nın 37. maddesinin 2. fıkrasının 4. Bendinde “gayrimenkullerin alım satımı ve inşa işleriyle devamlı olarak uğraşanların bu işlerden elde ettikleri kazançların ticari kazanç olarak vergilendirileceği” belirtilmiştir.

Gayrimenkul alım satımında ticari bir amaç yoksa şahsi ihtiyacın karşılanması ya da servetin korunması amacıyla yapılıyorsa elde edilen kazanç değer artış kazancı olarak değerlendirilir.

Ticari kazançlarından dolayı vergiye tabi olanlar kazançlarını gerçek ve basit usul olmak üzere iki biçimde tespit ederler.

Yorumlar
  • 0 Yorum