Gelişimsel Yetersizliklerin Bakım ve Rehabilitasyonu Deneme Sınavı Sorusu #1303197

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi fiziksel yetersizliği olan bireylere bakım hizmetleri sunulurken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi değildir?


Yetersizliği olan bireyin kullandığı tekerlekli sandalye ve diğer kullandığı aparatların hijyeni ve bakımı takip edilmeli gerekirse teknik bakımı için profesyonellerden yardım alınmalıdır.

Herhangi bir yaralanmaya yol açmamak için, fiziksel yetersizliği olan bireylerin kendi başlarına aktivite gerçekleştirmemelerine özen gösterilmelidir. 

Tekerlekli sandalyeye bağlı bireylerin bakım hizmetleri sağlanırken kendi istekleri, güç ve alışkanlıkları dikkate alınarak planlamalar yapılmalıdır.

Yetersizlikleri olan bireylerin yetersizliklerinin baskı oluşturan bölgelerinde yara ve pozisyon bozukluğunu önlemek amacıyla pozisyon değişikliği ya da pozisyon desteği yönünden bakım planı yapılmalıdır.

Bakım hizmeti sunan personel, fiziksel yetersizliği olan bireyi ve ailesiyle olan ilişkilerini gözlemlemeli ve yetersizliği olan bireyin bakımına etki eden olumsuz durumları belirleyerek gerekli önlemleri almalıdır.


Yanıt Açıklaması:

B seçeneğinde yazılan ifadelerin aksine; fiziksel yetersizliği olan bireyler kendilerinin yapabileceği aktiviteleri yapmaları
konusunda teşvik edilmelidir. Bağımsız yapabilecekleri aktiviteler varsa bu konuda cesaretlendirilmelidirler. Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum