Gelişimsel Yetersizliklerin Bakım ve Rehabilitasyonu Deneme Sınavı Sorusu #1212289

Evde bakım hizmetlerinin birçok açıdan avantajlarının olduğunu söylemek mümkündür. Hangisi bu modelin avantajlarından birisidir?


Evde bakım hizmetleri, birçok ülkede  oldukça yeni bir hizmet türüdür. Bu yüzden bazı risk faktörleri ve sorunları bulunmaktadır.

Evde bakım hizmetleri, bireyin alışılmış bakım hizmetlerinden farklı bir bakım türüdür. Birey ve bakım hizmeti verecek personel arasındaki ilişki istenen düzeyde olmayabilir. Bu yüzden her birey açısından verimli olmayabilir.

Evde bakım hizmetleri    zaman   zaman   aile üyelerinin de sorumluluk alabildiği hizmet türüdür. Ancak aile üyeleri her zaman bu sorumluluğu olması gerektiği şekilde üstelenemeyebilir. Bakım ihtiyacı olan bireyin, banyo, tuvalet, temizlik vb. ihtiyaçları aile üyeleri tarafından doğru bir şekilde karşılanamayabilir. Bu durum da bireylerin baskı ve stres yaşamasına neden olabilir.

Evde bakım hizmeti  sunacak sağlık personelinin de sürekli olarak hastanın yanında bulunamaması,

Bazı hastalık ve yetersizlik durumlarında bireye ulaşabilmenin tek yolu evde bakım hizmetleridir.


Yanıt Açıklaması:

Bazı hastalık ve yetersizlik durumlarında bireye ulaşabilmenin tek yolu evde bakım hizmetleridir.Bu evde bakım hizmetlerinin avatajlarından birisidir. Doğru cevap E'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum